Utveksling: Natalie i Canada 2012-2013 -
Forside Add meg Om meg Kontakt

UTVEKSLING

 • 11.08.2013kl.16:29
 • (0)


Nå er det lenge siden jeg har blogget, og for å være ærlig så har ikke lysten for å blogge vært så stor for tiden. Så jeg kommer ikke til å blogge på denne bloggen mer. Jeg vil fortsatt ha den åpen slik at andre kan gå inn å lese den når de måtte ønske. Og jeg kommer nok til å opprette meg en ny en men det er ikke noe jeg prioriterer akkurat nå. Når den tid kommer skal jeg nok oppdaterer dere søte lesere. 
Jeg har fått masse meldinger på facebook og på mail fra utvekslingstudenter som nå er tilbake og kommende utvekslingstudenter og de som er ute nå og faktisk er utvekslingstudetner. Mange koselige mennesker jeg får kontakt med via denne bloggen, det er akkurat derfor jeg velger å ikke slette den. Måtte det vær noe så ikke nøl med å ta kontakt hva enn det måtte være. Så skal jeg prøve å hjelpe så godt jeg bare kan. E-posten min er: Bunom@live.no så skal jeg prøve å svare så godt jeg bare kan. 

 • JEG ER SÅ LYKKELIG

  • 11.05.2013kl.12:00
  • (7)


  Nå er det jo kjempe lenge siden jeg har oppdater dere kjære fine lesere. Det begynner å gå opp for meg at jeg snart skal reise og det hele er bare kjempe rart. De fortalte meg at dette utvekslingsåret ville gå fort men jeg hadde ingen aning i verden at det skulle gå så fort som det har gått. Det gjør meg egentlig litt trist for snart er året mitt omme. Det hele er så rart for det er som å leve to helt forskjellige liv. Bestevenner jeg hadde i Norge har nå blitt til mennesker jeg ikke engang kjenner lengre. Og venner jeg ikke kjente her har blitt til mine bestevenner. Dette er hva et utvekslingsår gjør med deg. Man mister venner og man får seg nye, så oppdager man mennesker der hjemme som alltid har vært der for deg og fortsatt er så har du de som ikke bryr seg i det hele tatt. Men så er det jo det å finne seg selv, og det er akkurat det jeg har gjort. Jeg har forandret meg i stor grad, og jeg kan trygt si jeg liker den "nye" meg så masse bedre. Jeg er redd å forlate livet mitt her, men så er jeg også kjempe spent å komme tilbake til mitt gamle liv i Norge og se igjen alle de fantastiske menneskene som betyr virkelig alt for meg. 

  I det siste har jeg vært over alt hele tiden, for tiden begynner å renne ut og det gjør meg kjempe nervøs. Jeg klarer ikke sitte i ro... Må gjøre noe hele tiden og det følest herlig! 

 • Surprise

  • 12.03.2013kl.07:17
  • (4)


  Akkrat nå går jeg igjennom en opp og ned periode, litt sånn berg og dalbane. Jeg føler meg ikke helt bra, har heller ikke motivasjon til noen ting selv om på skolen har jeg bare stå karakterer og med venner og familie er alt bra. Det er bare noe som ikke stemmer, eller noe som bare mangler. Kanskje det er hjemlengsel som kommer igjen? Jeg vet ikke., men det er dager der jeg bare føler for å ligge her å slappe av med en bok og musikk på øret. Men så liker jeg jo disse dagene også, iblant. Bare det ikke blir for mye av dem. :-)

  Jeg gikk inn på Internasjonal rommet å fikk meg den store overraskelsen av at det var et stort Norsk hengende flagg der. Jeg var nemlig deres første Norske utvekslingstudent. Noe så gøy!! I morgen det det å stå opp med et nytt stort smil rundt munnen å nyte den lille tiden jeg har igjen. 

 • Video: A year abroad

  • 10.03.2013kl.18:00
  • (0)


  Lol, jeg sier foto blog, fordi det kom en tilfeldig fyr å sa "her first foto blog" så da ble de bare foto blog. Haha. 

 • UTVEKSLING: "REDD FOR Å REISE FRA DE HJEMME"

  • 25.02.2013kl.11:11
  • (1)
  "Jeg har så lyst å reise, men jeg er redd for å forlate hjemme. Familie osv, tenkt om det skjer noe med noen i familien? Jeg har opplevd mye i familien min og det har gått innpå meg.."

  "Er det vondt å reise? Jeg har hatt en stor drøm om å reise siden jeg viste hva jeg kan oppleve her i verden, men jeg er redd for å dra fra alt!" 

  Dette er så forskjell fra person til person men om dere vil høre min opplevelse med det hele så her er den. Jeg gledet meg som en liten unge til å reise. Dette var noe jeg hadde drømt om lenge og jeg fikk ofte spørsmålet "Gruer du deg til å ta farvel med venner og familie?" Og svaret mitt var enkelt, nei. Jeg gruet meg ikke, fordi det ville ikke bli tungt. Det var kun 1 år, og det ville gå fort. Den avskjeden vi skulle til å ta var ikke for alltid. Så nervøs var jeg ikke. Ikke i det hele tatt faktisk. Til øyeblikket jeg faktisk skal til å ta farvel. Det går opp for meg at jeg skulle ut å reise og det hele er som å få et stort slag i magen. For plutselig gjorde det kjempe vondt, jeg gråt så mye for det var vanskelig. Alle disse herlige menneskene som hadde vært der for meg hele livet til nå skulle jeg plutselig ta farvel med. Det var ikke farvel for alltid, men der og da føltes det akkurat sånn. Alle avskjedne jeg tok var helt forferdelig triste. Er dette en drøm så vil jeg så gjerne klare å overbevise deg at du burde ut å reise! Det er det beste valget jeg har valget å gjøre i livet mitt. Man lærer så sykt mye på dette året. Og jeg unner absolutt alle å få tatt seg et utvekslingsår, det er en helt fantastisk og unik opplevelse som en hver ikke skulle vært foruten. Og nå snakker jeg fra hjerte. Det er trist å høre at du har opplevd så mye i familien din, men det burde ikke stoppe deg for å ta det beste valget du noen gang kunne valgt å tatt så langt i livet. Jeg har nær familie som ikke er i sin beste tilstand og det som skremmer meg mest av alt er at noe skal skje i det jeg er borte. Jeg vil ikke engang tenke på det.. Men, det betyr ikke det det vil stoppe meg. For her er tingen, livet er så kjært og det kan skje noe når som helst, uansett hvor du befinner deg i verden. Men det kjære deg burde ikke stoppe deg fra å leve, leve de fine drømmene du har. Man må gripe øyeblikkene og ta vare på dem. Lage fine minner verdt å huske, er ikke det hva livet handler om? 

 • ONE MORE SUSHI

  • 24.02.2013kl.11:11
  • (3)


  Hadde en fantastisk fin kveld i går. Var invitert over på filmkveld av en venninne, dessverre ble det ingen bilder. Selv om jeg hadde med meg kameraet..(Ups..my bad guys) Tiden gikk så fort og vips var kvelden over. Vi var invitert på middag for så å fortsette kvelden med å se Grown Ups for så å avslutte med Just Dance! Haha. Dagen etterpå kom venninnen min Huyen for å hente meg for vi skulle ut å spise lunch, så klart ble det sushi for jeg har blitt helt forelsket i det! Se hva Canada har gjort med meg, haha! 

  Det var en vakker dag med strålende sol så da ble det å bestille oss noe forfriskende å drikke!

  Har det så fantastisk bra for tiden, herlige venner som har muligheten å få plukket meg opp, og ta en sen lunch sammen for så å bare nyte hverandres selskap. Love life. 

 • NOMINERT IX13 INTERNASJONALE BLOGG KONKURRANSE

  • 05.02.2013kl.11:11
  • (2)


  Jeg fikk en e-mail her om dagen:

  Jeg altså fått æren av å bli nominert til en av de 100 topp internasjonale bloggene. Bare det å bli nominert er jo bare helt fantastisk! For en ære, jeg er helt overrasket. Hoved fokuset bak hele konkurransen er å fremheve forskjellige kulturer og opplevelser året vi er ute. Så de tre topp bloggerene som vinner konkurransen vil få en utdanningspakke for å gi til trengende barn. Det er SOS som vil gi dem dette, men det er selve sponsorene av konkurransen som vil gi det til vinnerene. Det er absolutt en bedre pris enn å vinne noe materialistisk. 

  Så vær så snill å stem. Du kan kun lov å stemme engang og stemmen din teller! Det går til en fantastisk sak. Og igjen tusen takk, tusen takk for dere fine lesere. 
  Trykk på knappen under for å stemme. Jeg vil stå på listen som: Pimpaan 


   

  Vote your favorite IX13 blog

 • BYTTER SKOLE

  • 04.02.2013kl.15:13
  • (3)


  Klokken er 06.00 og i dag er den store dagen jeg skal bytte skole. Er kjempe spennende, blir som første dag all over again wæ!! Ønsk meg lykke til!
 • TRIP TO CHEMAINUS

  • 02.02.2013kl.05:26
  • (2)


  Vi har hatt tre dager fri nå på grunn av eksamener. Så vertsfar skulle til Chemainus og ville gjerne ha meg med for å vise den fine sjarmen den har. Vi dro tidlig for å få mest mulig ut av dagen. Vi stoppet på en resturang for å få i oss frokost. Det var faktisk første gangen jeg har bestilt meg frokost før, og jeg gikk skikkelig American style med vaffler, bacon og sirup! Nam nam nam.   "Hvis du er ute og reiser "på Island" fra Victoria, er det verdt å ta en stopp i Chemainus for å vise murmalerier malt på sidene av mange av byens bygninger. Kvaliteten er utmerket og det er mye variasjon. Et svært vakkert sted med spennende butikker, et par fine steder å spise og rikelig avslapningsområde."

  "Vi brukte en hyggelig ettermiddag å vandre på byen og se på de mest fantastiske veggmalerier. butikker og restauranter er utmerket og landskapet var nydelig. Dette er et must for de som besøker Vancouver-øya"

  "Hvis du ikke har sett den murmalerier i Chemainus du har mistet en virkelig god opplevelse. Det er absolutt noe å bli sett." Les resten av anmeldelsene her. 

  Denne plassen er virkelig noe for seg selv. En fantastisk søt by som jeg er så glad jeg fikk opplevd! Jeg fikk min egen guide som var vertsfaren min til å fortelle meg historien igjennom hele byen og virkelig nyte maleriene

  En super dag!

 • MINE OPPLEVELSER ANGÅENDE KULTURSJOKK

  • 30.01.2013kl.08:27
  • (2)  Tatt i Paris 2012

  Les om dette her. Dette er et innlegg jeg har postet tildigere i fjord, men føler for å bringe det opp igjen for på mandag begynner semester to og det kommer mange nye fjes som skal på utveksling og som burde vite at alt de vil komme til å oppleve angående dette er helt normalt. For meg var det veldig godt å få vite det i den situasjonen jeg var i der og da. Og det er derfor jeg føler det er så viktig de får den informasjonen. Man befinner seg i en anneledes situasjon enn det man er vandt til, så klart det vil være annerledes og skummelt. 

  Var en jente i kommentarfeltet som skrev:
  "Bra du deler din opplevelse av dette! Har selv lyst til å studere i utlandet, og har ikke tenkt over dette før nå"

  Så det er veldig greit å bli informert om dette enten det er midt under det hele eller på forhånd. 

 • SENDT PÅ SYKEHUSET

  • 27.01.2013kl.11:44
  • (5)


  Hei mine fine lesere. Selv om jeg ikke har vært en så flink blogger i det siste så har ikke lesertallet sviktet meg. Dere er så fine dere. En liten oppdatering, det er snart tid for meg å reise hjem, halve året mitt er omme og det er på tide for nye utvekslingstudenter å forberede seg på den fantastiske reisen de skal ut på. Jeg er preget over en aldeles liten eller ikke helt liten, men ja jeg fikk en del spørsmål hvorfor jeg var på akkutten. Jeg var på skitur med vertsfar og det siste jeg kan huske er å ikke klare å bevege meg. Jeg ble sendt til akkutten og tatt videre til sykehuset. Jeg fikk bekreftet jeg hadde en hjernerystelse og at jeg måtte være opp til 10 dager unna alt. Det betydde null skole, null lekser, null lesing, null teksting, null alt. Kunne ikke engang gå en tur i nabolaget. Hjerterytmen min måtte ligge på 70% som betyr at jeg ikke kan trene eller være i noe som helst aktivitet. Men ta det helt med ro, jeg hadde noen tøffe dager men det hele over nå. Eller jeg er på bedringens vei. Dette er første dagen jeg har kunnet ta bruk datamaskinen eller i det hele tatt noe elektronikk.. Folk har vært snille, alt for snille. Mange fine meldinger av kjente og kjære som bryr seg og i går dukket det opp hele to besøk til meg og mange fine gaver. Ting går veldig bra her nede, jeg har begynt å skrive en slags "dagbok" eller skal jeg si journal der jeg skriver ned mine tanker om alt og ingenting. Litt sånn som jeg gjør på bloggen. Men føler den begynner å ta litt over for bloggingen. Men det skal jeg ikke få la seg skje, enn så lenge.  

   

  Love and kisses, Natalie. 

 • TSUNAMIVARSEL

  • 05.01.2013kl.11:30
  • (9)


   

 • UTVEKSLING: FREMTIDIG BREV TIL MEG SELV DEL 1

  • 05.01.2013kl.00:39
  • (6)


  I det jeg åpner postkassen i dag finner jeg et brev til meg og når jeg åpner brevet ligger det enda et lite brev i konvolutten. Fra meg! Et brev jeg skrev under forberedningshelgen i Oslo. Et brev til fremtidige meg. Det har gått et halvt år siden. Det er helt sykt hvor fort et år virkelig går!

  27.05.13 Vandreheim

  Kort tid og jeg har rukket å blitt kjent med så mange koselige mennesker. Mennesker som går igjennom akkurat det samme som meg akkurat nå. Jeg er så nervøs og så redd! Redd for å forlate alle, venner, mamma, pappa, resten av familien og klassen min ikke minst. Alle disse spørsmålene jeg har..Vil jeg passe inn? Vil de like meg? Hva med vertsfamilien da? Vil jeg få søsken? Store eller små? Vil vi ha de samme interessene? Likevel jeg har alle disse spørsmålene gående i hodet mitt som alle de andre rundt meg så kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg. Håper jeg får oppleve så mye på dette året. På så kort tid, som i Paris. Men vet dere hva? Uansett hva som måtte skje så tar jeg et steg om gangen. Jeg skal leve livet som det skulle vært min siste og tenke for hver gang "What if tomorrow never comes?!"  Det har seg ikke sånn at jeg vil forlate mine kjære her hjemme, men jeg vet at de alle unner meg dette året. Dette er noe jeg gjør for meg selv. Tenk hvor selvstendig jeg vil bli, tenk på alle de fine båndene jeg vil få med mennesker på andre siden av jorden og tenk hvor mange fantastiske minner jeg kan få ta med meg livet ut. Håper jeg kommer til å trivest med vertsfamilien min. 

  Så mange følelser en kan ha på engang, jeg er nervøs redd, spent, glad, trist, sinne og usikker. Åh gud. Så mange tanker og følelser PÅ ENGANG. Men en ting jeg må huske på er å være "open minded og si ja til alt som er lovlig. Dette er absolutt et motto jeg må ha i bakhodet og følge. 
  Nå er vi alle samlet rundt en stor ring med alle de andre utvekslingstudentene fra New Zealand. Dette er vår siste dag sammen! Snart skal vi alle ut å reise på egenhånd til alle mulige retninger. Kjenner det kommer til å bli veldig trist å forlate alle disse herlige menneskene jeg har rukket å blitt kjent med på disse få dagene. Disse menneskene er slike mennesker jeg vil ha med meg resten av livet. Håper det er slike mennesker jeg vil møte på  i USA..jeg mente Canada.Det her er bare så uvandt...For det var jo USA jeg ville til. Men vet du hva? Jeg har alltid gjort det beste av hver situasjon og det er akkurat det jeg skal gjøre nå! Jeg er sikker på Canada vil bli like så bra, ikke så bedre! Det er hva man gjør det til. Det er ikke alltid ting går din vei, den veien du ønsket det skulle gå men sånn er det bare. Håper jeg lærer meg å åpne meg opp for andre nå som jeg skal befinne meg på andre siden av jorden.   Oi, nå var det nettopp en jente som fikk seg en vertsfamilie i New Zealand! Å se gleden hennes var fantastisk å se. De fleste her har fått vertsfamilie allerede, med og uten barn. Så mange vertsfamilier der ute! Håper jeg kommer til å få en snart. Jeg har ikke noen store ønsker, men jeg ønsker jeg kunne fått noen søsken som var eldre enn meg. (Brødre?) men det viktigeste er å ha en familie som er god! Og da spiller det absolutt ingen rolle hva familien består av. Har de dem rette verdiene her i livet så er det ganske så likegydldig for meg. 


  Den dagen dagen jeg mottar dette brevet så vil jeg minne deg på at det virkelig er i gang! Drømmen du har drømmet så lenge om å få er her. Du er i Canada, fantastiske Canada! Og den vertsfamilien du var så nervøs å ikke få har du alt fått. "Don't dream it. DO IT" og her er du! 

  Nå blir INTO t-skjorter og bagger delt ut. Åh gud vi er så nær! Nær drømmen vi alle i dette rommet har. Jeg vil takke dere alle for en fantastisk fin helg, og ønsker dere alt godt. 

  Dear God, make my wish come true.. 

  kisses..!
   

 • LOST

  • 03.01.2013kl.12:59
  • (3)


 • NEW YEAR'S PARTY

  • 02.01.2013kl.12:00
  • (7)


  Like før jul bestemte vi oss for å ha en fest for ny året! Vi inviterte rundt 30 personer, familie, venner kjente og kjære. Så det skulle nok bli fult hus! Dagen før dro vi rundt i byen for å kjøpe inn ting til festen. Vi gikk inn til en butikk som hadde all slags party decoration du kunne så ha drømt om!   Festen var vellykket! Jeg har ikke hatt det så moro før. Når klokken slo midnatt satt vi alle samlet rundt tv'en å telte ned sekundene 3-2-1 så slo klokken og konfetti og ballonger kom fra alle kanter og vi jublet for full hals! Etterpå ble vi så giret å gjøre det igjen at vi tok det i reprise hele 12 ganger og jeg telte. Latter og tårene bare kom som bare det, og det var en fantastisk måte å ønske ny året inn. Helt fantastisk.
 • JULEGAVER

  • 28.12.2012kl.18:00
  • (8)


  Fikk spørsmålet hva jeg fikk til jul i år, og så klart glemte jeg å ta bilde av alt sammen..men...men. Å befinne seg på andre siden av jorden er en gave i seg selv, faktisk det å være utvekslingsstudent er en gave i seg selv. Julen 2012 var en jul jeg aldeles ikke grudde meg til, tvert imot jeg gledet meg! Jeg hadde ingen forventinger til gaver, jeg fortalte familie og venner hjemme i Norge at de aldeles trengte ikke å tenke på meg for det er kun et år jeg er borte så jeg trengte ikke noe gaver. 

  Så jeg trengte kun å tenke på gaver til vertsfamilien min her i Canada. Så når det var ferdig så sier søsteren min "Vet du hva Natalie? Halv parten av gavene under treet er til deg." Og jeg ble helt overrakset, måpte faktisk. Familie jeg aldri har møtt før hadde lagt gaver til meg under treet, og plutselig kommer vertsfamilien inn døren med gaver fra Norge! Jeg ble så overrasket av det hele! For selv om jeg hadde bedd dem om å ikke gjøre det så gjorde de det likevel, og jeg kjente det var godt å kunne åpne gaver fra familie og venner hjemme i Norge på julaften også.


  Vertsøsteren min laget disse buksene til meg!! Jeg har aldri møtt henne før siden hun bor i en annen provins enn oss, men så tenkte hun på meg likevel. Ååh!! ♦


  Jeg kan ikke tro jeg fikk et pandora armbånd! Jeg satt der bare å måpte! Dette fikk jeg av faren til vertsøsteren min sammen med Paul McCartney biletter!!!! ♥ På armbåndet mitt hadde jeg et lite charm som stod "Sarah" gravert inn. Og på Sara's var det Natalie som var gravert inn. Noe så fint!!


  Jeg og vertsøster gikk til postboksen og hun drar ut en pakke til meg og sier "It's for you" jeg ser på avsenderen og det er fra mine bestevenninner Kristina og Helene, da kunne jeg ikke la være å la tårene falle for jeg ble så overlykkelig! Å befinne seg på andre siden av jorden så er det godt å få fine bekreftelser at det er så mange som bryr seg der hjemme! Ååh. ♥ I love you guys. 

  Jeg fikk masse fint fra kjente og kjære. Masse masse gaverkort som kan komme godt til nytte! Og masse fine andre ting. ♥ Det var veldig mage fine personlige gaver noe jeg setter så stor pris på. Halve bordet var det fine gaver til meg, jeg er så takknemmelig for alle gavene, men mest av alt er jeg så takknemmelig for de vennene og familien jeg har her og hjemme i Norge. Bless you all, fine mennesker.

  Så fikk jeg til sammen 4000,- inn på kontoen min, som nå er borte.....Masse regninger som måtte betales.

  Senere kommer et juleinnlegg om hvordan den magiske julen min var her i Canada. Jeg er så heldig og så lykkelig. 

  Hvordan var julen deres? :-)

 • DEN FINESTE MÅNEN JEG NOEN GANG HAR SETT

  • 28.12.2012kl.12:00
  • (7)


  "Natalie!" roper vertsfar fra neden ifra. Jeg roper "Yes?" tilbake og han sier "Come down here and bring your camera!" Jeg springer ned så fort jeg bare kan og har kameraet i hånden. I det jeg tar opp døren får jeg øye på den fantastiske fine månen som er der ute! Det aller første jeg la merke til når jeg kom til Canada var den fantastisk fine månen her, den er jo den samme i Norge men her er den så mye nermere!

  Jeg tenker sånn på bestefaren min hver gang månen titter frem han sa engang  En gammel sjømann som jeg hadde gleden av å arbeide sammen med i mange år sa som følger: Når førstereis guttene fikk hjemlengsell Skulle de bare gå ut og se på månen for den er den samme som den vi har hjemme. Verden er ikke større en som så." 

  Husker jeg og beste venninnen min stod fremfor eiffel tårnet midt på natten å så på den fine månen som lyste opp. Det var helt nydelig! 

  Første gangen jeg kom til Canada og månen lyste opp sier jeg til en av de canadiske guttene som snakket med meg "Oi...se på den månen da" og han bare "mhm.." som om det var noe han så hver enese dag..Som han sikkert gjor også. Men for meg var dette så nytt og så fint!

  Om dere noen gang drar til Canada BC se på den fantastiske månen her! 

  Hva syns dere om bildene? ♥

 • BESTE JULEGAVEN

  • 27.12.2012kl.12:00
  • (4)


  Fikk spørsmålet: Hva var den beste gaven du fikk denne julen?   Noe som ikke var vanskelig å svare på i det hele tatt. 24 Desember, dagen vi dro over til Vancouver så sier vertsfamilien min: Så, Natalie..Har du tenkt å ringe hjem?

  Jeg så bare på dem og sa: Hjem? Som i Norge? Hm..jeg vet ikke..Jeg snakker jo med de ganske så regelmessig på skype...
  De bryter ut og sier: Men..Natalie, hadde jeg sendt Sarah ut (vertsøsteren min) så hadde jeg satt virkelig pris på at hun ringte hjem. 
  Så etter hvert bestemte jeg meg for å ringe mamma, pappa, bestefar, besetmor og Kristina. Jeg fikk svar forskjellige tider på dagen.
  Først hører jeg pappa ta telefonen klokken 06.00 om morgenen og det gjør virkelig godt å bare høre stemmen hans igjen. Tårene mine klarer jeg ikke holde fra å falle, det var bare så godt. 
  Etterpå ringer jeg hjem til bestemor og bestefar, klokken er no blitt 07.00 og jeg hører han sier: Ja hallo? Som han alltid gjør.  Å høre stemmen hans tar pusten fra meg..Jeg har vært her i i fire måneder og ikke snakket med han siden så det var godt å få høre stemmen hans igjen. Jeg sier "Hei..bestefar!" Han sier hallo tilbake uten å skjønne det er meg. Men gleden i stemmen hans når han skjønner det faktisk er meg, ååh det var deilig!

  Så var det mamma sin turen, jeg måtte ringe henne hele 10 ganger...Opptatt dame ja.. Men hun ble helt i hundre når hun hørte det var meg. Kunne høre den store gleden i stemmen hennes.

  Til slutt var det bestevenninnen min Kristina, hun tar telefonen og i det hun skjønner det er meg roper hun inn i telefonen "NEEEEI?!" Å høre henne så glad gjorde virkelig dagen min, nå kunne julen begynne for fullt! 

  Råd til dere fremtidige utvekslingsstudenter. Ring hjem på julaften! Selv om du snakker med dem hverdag over facebook eller skype. Det er noe HELT annet å ringe dem, det er noe dem ikke forventer å det gjør dem virkelig glade. Og de setter så pris på det. ♥

  Så mitt endelig svar er: Vertsfamilien min og gleden til familien min hjemme i Norge. 

 • SVARER På SPØRSMÅL ANGÅ UTVEKSLING

  • 24.12.2012kl.01:14
  • (2)


  Har du noen i kikkerten der borte?
  Nei. Har heller ingen planer om det. 

  Får du pyntet deg?
  Nei.

  Bruker noen hæler på skolen?
  Nei. I så fall så er de ultra stygge. Altså ikke noe Norsk ungdom ville sett seg offentlig i. 

  Er det mange kjekke gutter på skolen din?
  Kan jeg la være å svare på det spørsmålet?.......... 

  Er det mange som dater i Canada som i USA?
  Altså, det er kjærestepar over alt. HELE TIDEN. Og det blir slutt sånn annen hver uke, så finner de seg noen nye . Snakket med min venninne Alma som befinner seg i Toronto hun fortalte det var akkurat det samme der og det hele gjorde henne kvalm. Noe som er til å skjønne..

  Hvordan er nivået på skolen i forhold til i Norge?
  Det spørs. Media fagene er enkelt siden jeg fikk basic grunnlag fra VG1. Engelsk er krevende, til og med Canadiske elever sliter... Min beste karakter hittil har vært A+ noe jeg er svært stolt av. Og min dårligeste rundt 3... Writing, er helt sykt vanskelig. Vi fordyper i skrive teknikker jeg ikke engang visste fantes! Til slutt har vi gym og det er nok så vanlig nivå vil jeg si...

  Vær ærlig. Vil du anbefalt å reise med INTO til andre som skal på utveksling?
  Her får dere et stort JA fra meg. Så absolutt.

  Får du pakker fra Norge?
  Jeg har ikke fått noen pakker enda..Men det er egentlig fordi jeg ikke vil ha noen, jeg har mer bruk for penger for å si det sånn. Og om jeg ønsker meg Norsk mat eller godteri stikker jeg bare på butikken, for der har de alt fra Norsk sjokolade til flattbrød! Jeg vet jeg er super duper heldig. Også vet jeg at det er en pakke på vei fra min søte mamma, selv om hun absolutt ikke trengte å gjøre det..

  Hva med alkohol?
  Ja hva med det? Jeg drikker ikke her. Har heller ikke tenkt å gjøre det. Jeg vil ikke kaste bort  165 - 175 000 kroner fordi jeg drakk. 

  Nevn noe som du finner morsomt. 
  Okey..hm..Jeg har alltid vært høyere enn guttene til jeg sluttet å vokse på 1.60 og de fortsatte og er nesten 2 meter nå id ag. Men guttene her..de er på samme høyde som meg. Jeg finner det...veldig morsomt. Ikke attraktivt, men morsomt. 

  Hva skjer med outfit bildene?
  Ja, her er greia.. Jeg har rett og slett ikke tid...Og stilen min har blitt VELDIG casual...............:(

  Hva er inn?
  Som i mote? Eh..Alle gutten går i caps og alle jentene går i yoga pants med sleng ved føtterne.

  Får du noe besøk av familie eller venner fra Norge?
  Jeg ville ikke at mamma skulle komme bort. Det ville bare blitt rart...For jeg føler jeg er to forskjellige liv her og i Norge. Hørest veldig rart ut. Men dere ville ha skjønt det om dere også befant dere på andre siden av jorden med en annen familie enn din egen. Forresten håper jeg på at Hanne kommer bort en liten tur, det hadde vært konge. Men jeg har ikke så store forventinger når flybiletten ligger på 15 000.

  Var du en veldig hjemmekjær person før du reiste?
  Når jeg var mindre kunne jeg ikke engang overnatte med slektninger fordi jeg fikk så hjemlengsel. Måtte ringe hjem og fortelle mamma og pappa å hente meg. Det var veldig ille. Men når jeg ble eldre tror jeg egentlig jeg vokste litt ut av det. Jeg hadde perioder jeg var så vidt hjemme. Nesten bare med venner hele tiden, så roet det seg. Tror Paris turen var det lengste jeg har vært borte fra mamma og pappa. Men det klarte jeg jo helt fint. Så ja jeg er svært hjemmekjær. men ikke så mye nå lengre.

  Har du vurdert å dra hjem?
  Helt ærlig, tanken har vært der. Men jeg ga ikke opp, for jeg er fortsatt her er jeg ikke? 

  Kan man gå på flere sporter?
  Ja, du kan gå på så mange du vil. 

  Hva er favoritt godteriet ditt der?
  Hm..hard one. Må være caramel apples! Best thing ever. Det er nok noe jeg kommer til å savne masse.

  Føler du at du går glipp av noe?
  Nei..ikke sånn egentlig. Når jeg spør familie og venner så får jeg tilbake "Du vet...det samme gamle" Så sitter jeg her og har tusen ting å fortelle dem! Føler det er mer de som går glipp av noe.

  Har du blitt bedd ut på date? Hva svarte du?
  Ja, twice men ganske så indireke. Jeg lo og gikk min vei. 

  Kan du fortelle den kleineste kommentaren du har fått?
  Siden det ble stilt rett utender date innlegget så tolker jeg det er rettet til det. Hm..Må nok være når jeg skulle kjøpe meg min nye Iphone. Plutselig bryter gutten som selger meg iphonen ut: 
  Selger: I just have to tell you, you are damn gorgeous.  
  Meg: Oh..thank you for that.
  Selger: Ey, don't thank me, thank your parents. And I am just telling the truth... 

  Har flere morsomme situasjoner, men det der var det kleineste...Takk foreldrene dine liksom..what? 

  Sitter du mye alene å kjeder deg?
  Nei..aldri. Når jeg er på rommet mitt alene er det fordi jeg trenger litt tid for meg selv. Og når jeg kjeder meg går jeg ned for å finne på noe med familien.

  Må du kjøpe ting som tannkrem, tannbørste, shampoo, osv selv? 
  Vertsfamilien min er super når det kommer til slike ting, så jeg trenger ikke betale det. Men det er ikke et krav at det skal gjøre det.

  Hvor ofte ringer du hjem til familien din?
  Hm..ikke ofte. Mamma ringer meg i blant for å høre hvordan jeg har det. Siden jeg er alenebarn så skjønner jeg godt at familien min tar dette veldig hardt. Noe alle sier til meg konstant. Før var det veldig ille, mamma ringte meg seriøst hver dag for å spør hvordan ting gikk. Men jeg er glad hun gjorde for ting var ikke så bra en god stund.

  Din beste opplevelse?
  Utvekslingsåret mitt begynte fra det øyeblikket jeg satt meg på flyet fra Molde. Og siden da har jeg mange fine opplever, så for meg å velge en er umulig. Den første må vell være når Dina banket på døren på hotel rommet mitt og jeg hopper i armene henne.  Andre må være orientation campen i Toronto, minne for livet sier jeg bare.

  Hvordan er det å bo med en vertsfamilie?
  Veldig veldig veldig bra. Jeg kunne ikke sett for meg noe annet. 

  Hvor mange kofferter kan man ta med seg?
  Det spørs jo flyselskapet man reiser med. Men fra Norge til London var det en koffert man kunne sende og en håndbagasje, det kunne jo vært en liten trillekoffert så om du vil telle den så blir det jo to. Men fra London til Canada reiste vi med et flyselskap som lot os ha to kofferter vi kunne sendte med oss. Men så hadde vi ikke noen ekstra handbagasje på grunn av flyet fra Norge. 

 • 2012 - ÅRET MITT

  • 23.12.2012kl.14:00
  • (4)


  2013 begynner å nerme seg så jeg tenkte å summere opp mine beste minner så langt! 

  Januar: Jeg bestemte meg 100% for å søke meg inn som utvekslingstudent. 

  Februar: Dro til fantastiske Thailand med mamma.  

  Mars: Haha, fikk et søt påskeegg med Hanne. 

  April: Husker ingenting fra April..Det snødde mye. 

  Mai: Herlighet Mai var en crazy måned! 
  Random fyr satt seg ned på knær og sang Justin Bieber nyeste singel da. Trykk her for å lese innlegget.


  Juni: Dro på midtsommerjazz med mine aller bestevenninner og fikk oppleve James Morrison, Jarle Bernhoft, The Brazz Brothers, The Brazz Brothers, Lars Winnerbäck og så mange mer! Det var helt fantastisk. Les om det her.  Avslutter vg1 med Akademiet Awards og får utdelt prisen "Årets omsorgspris" Det rørte meg virkelig til tårene!


  Jeg drar til Trondheim med min bestevenninne Kristina. Så drar jeg videre til kjærlighetensby Paris!! (igjen)

  og fra Oslo til Paris møter jeg Jarle Berhoft!!! Og han setter seg rett ved siden av meg, oh myyyyy..

  Juli: Jeg kommer hjem fra paris og drar med på mange fine familieturer med familien min. 


  Kristina ba meg over for å lage meg en koselig lunch!

  Molde jazz med fin jenta!

  Alle de fine turene til Giske.

  August: Måtte si farvel til mine kjente og kjære. Noe av det vanskeligeste jeg har måtte gjort noen sinne. (Les om det her)

  Så var det orientation camp og jeg fikk møte en hel del fantastiske mennesker! Her danset vi for 200 mennesker midt i byen Toronto!!! 

  September: Jeg møtte vertsfamilien min for første gang og her har dere hisroien om min første pinlige skoledag. Heh heh.

  Så hadde jeg tidenes opplevelse, backstage, vip seats og hele pakka. Les om det her

  Oktober: Halloween, med både fyrverkeri og alt! Les om det her. Så feiret jeg min aller første Thanks giving med familien. 


  Ramset opp hva jeg hadde gjort så langt dette året i bilder. Se det her.

  Dro til Vancouver for første gang og gjorde en del shopping, heh heh. 

  Kjøpte blomster til en buss sjåfør og han han ble helt rørt og fikk tårer i øynene. Made my day and his.


  November: Byttet vertsfamilie.

  Dro på basketball game for the first time!


  Dro på Paul McCartney med vertsfamilie nummer to. Tidenes oppelvelse uten tvil. Stor Beatles fan så dette var STORT. Fyrvekeri og Paul McCartney i hele 3 timer, helt fantastisk! Les om konserten her.  December: Pyntet huset på skikkelig Amerikansk, mente Canadisk vis!

  Vi dro å skøytet! Første gangen på flere år og første gangen i Canada! 

  Vi besøkte tidenes mest koseligeste julebutikken noen sinne!


  12.12.12 klippet håret mitt for kreft. Les om det her.

  Det begynte å snø for!!! 


  Se så fiiint!

  Året mitt så langt har vært så lærerik og så fantastisk jeg har ikke ord! Og nå befinner jeg meg i Canada, hvem kunne tenkte seg det? 

 • HEMMELIG BEUNDRER HER I CANADA

  • 20.12.2012kl.15:00
  • (4)


  Siden det er desember er så mye som skjer for tiden, på hjemmebane og på skolen! Nå har vi begynt med candy grams! For dere som har sett Mean Girls vet nok hva jeg snakker om, for dere som ikke har sett filmen her har dere en liten snut: 
   

  Så man kjøper en candy cane og sender den videre til noen man er litt ekstra glad i. Først skjønte jeg faktisk ikke bæret av hva som foregikk. Fikk en candy cane av læreren min (som er en voksen mann i 40-50 årene) jeg takker pent og jeg er en av de eneste som mottar en så dette syns jeg var rart. Favoritt elev eller noe? Heh heh, kødda. Uansett, jeg forteller dette til vertsfamilien min at jeg fikk en candy cane av læreren min. De spør meg hvem som er læreren min og jeg svarer en voksen mann i 40-50 årene. De blir litt skeptiske og spør meg hvem andre fikk en? Jeg svarer med bare jeg og en annen. Dette syns de var svært rart, og avsluttet samtalen med "creepy" 

  Senere fikk jeg vite at jeg aldeles ikke fikk den av læreren min, noen hadde sendt den til meg men gått igjennom læreren min. Så nå hadde jeg en mystisk beundrer, noe som var svært spennende så lenge det varte. ♥ Skulle ønske vi gjorde slik i Norge.

  Ryktene sier at det har blitt solgt opp til 1000 candy canes og det er jo bare helt fantastisk bra!  

 • GOODBYES ARE NOT FOREVER

  • 20.12.2012kl.07:10
  • (2)


  Fire måneder og bestevenner ble vi. Nå er det tid for å skilles og hele meg er helt knust. Å miste mine nermeste personer her vil bli så hardt for meg, for de betyr så himla mye. Jeg skal være ærlig med dere, å ta farvel er den værste jeg vet.  

  Jeg er verdens dårligeste person når det kommer til å ta farvel med noen...Så klart er det ikke for alltid, men der og da kjennes det sånn. I dag tok jeg farvel med min kjære veninne Laura. Vi satt på bussen og plutselig begynner hun å gråte og da tar tårene mine til å komme også. I morgen skal jeg ta farvel med min kjære Sara og det er jeg kjempe nervøs for. Gråter allerede nå! Hele meg er helt emosjonell akkurat nå. Jeg gruer meg bare sånn. For jeg vet det vil være lang tid før vi får sett hverandre igjen, kanskje opp til hele to år. Åh...herlighet vil ikke tenke tanken engang...Det positive er at både Sara og Laura bor i Barcelona så det blir ikke lange distansen når jeg kommer for å møte dem. Så har vi alt planer om å møtes i Paris! Vakre Paris ♥

  Kan ikke tro fire måneder har gått. Vips! Bare sånn. Det får meg til å virkelig nyte hvert eneste øyeblikk for det går så fort. Vips så er det over. I will miss these moments with you guys..

 • ALDRI SETT NOE LIGNENDE

  • 19.12.2012kl.07:53
  • (0)


  Så jeg står i køen for å ta ut penger med en gruppe venner. Plutselig dytter venninnen min i meg og sier "Natalie, jeg må fortelle deg noe. Men ikke nå." Hvordan kan hun si noe sånt og forvente at jeg kan vente til vi skal ut? Vi var jo nesten helt bakerst i køen, og jeg var nyskjerrig så jeg ba henne være så snill å bare si det nå. Hun kviskrer til meg "Ser du han mannen som triller en barnevogn fremfor oss i køen?" Ikke at jeg la merke til han før, men jeg nikker og spør "Hva med han?" Før jeg vet ordet av det snur han seg og har KNALL RØDE ØYNER. Jeg kan ta hånden på hjerte og skal fortelle dere han var ikke var albino, han hadde kontaktlinser som lyste opp hele rommet og ikke nok med det han hadde to hull i ørene og i de hang det store "søte"  (om jeg kan bruke det i denne sammenheng) marihøne øredobber. Ja...her var det så en mann i 40 årene med en liten jente på slep. Nesten som man skulle begynne å lure på hvem som faktisk var den lille jenta. Men greia var han hadde på seg skikkelig baggy gangster klær så kommer øreringene og de freaky øynene. Uansett, bare en vanlig dag i banken liksom. HELLO CAAAANADA • SVARER PÅ SPØRSMÅL ANGÅENDE UTVEKSLING

  • 17.12.2012kl.20:39
  • (2)  Jeg har veldig lyst til å dra, men jeg er ikke helt sikker.

  - Hva er de mest positive sidene?
  - Er det veldig vanskelig å passe inn?
  - Er det veldig likt filmer? 

  Jeg anbefaler deg å ta sjangse å reise. De mest positive sidene? Åh det er så mange. Du lærer så mye om deg selv. Jeg har aldri trodd jeg kunne være så sterk som jeg har vært her. Det er vanskelig å forklare man må nesten bare oppleve det selv! Man blir så selvstendig, du aner ikke. Man bygger minner og kontakter som en kan ha for resten av livet, lære nye skikker og tradisjoner. Jeg kan kanskje lage et innlegg!

  Vanskelig å passe inn? Det er egentig veldig opp og ned. Det spør hvordan du er og hvor du kommer. Selv har jeg følt det har vært litt vanskelig, men det har vært siden ting gikk veldig dårlig med meg for en stund. Men nå føler jeg det går veldig bra. Alle er så fasinert på det Norske, haha. 

  Likt som i filmene? 
  Ja og nei. Det er svært likt film egentlig. Bare ikke bli skuffet, for alt er ikke likt. Bare slike små ting. Kantine, gulebusser, speaker, kassetv med skole news, overpyntede hus osv.


  Hvor i Canada er du, hva heter byen?
  Jeg bor i regionen BC (British Columbia). Og befinner meg rett ved siden av Vancouver, på en plass som heter Vancouver Island.  


  Kan du legge ut litt flere bilder fra hverdagen din, sånn litt rundt om kring der du bor og på skolen, slik at vi kan se hvordan det ser ut i Canada :) ? 
  Kan prøve på det. Er bare at det er så masse som skjer for tiden, men ja jeg skal prøve.  


  Er du fornøyd med vertsfamilien din?
  De jeg bor med er vertsfamilie nr 2. Men ja, jeg er svært fornøyd. Jeg er lykkelig.


  Hvilke sporter er mest populære i canada? Har de for eksempel svømmelag på skolen din? 
  Det er helt klart hockey, Hallo, Canada, Hockey. De er helt gale etter det, eller Amerikansk fotball. Og på skolen min har så mange ulike sporter å velge mellom, tror de har alt. Vet ikke navnet på halv parten en gang. 

  Kan du skrive ned tips til andre utvekslingsstudenter om hvordan vi bør forberede oss?
  Det kan jeg nok gjøre i et senere innlegg. Men psykisk så absolutt. 

  Hva skrev du i brevet til vertsfamiliene?
  Jeg skrev et veldig veldig veldig langt brev. Jeg var veldig personlig noe som er veldig viktig. For det lille brevet er det eneste lille inntrykket vertsfamilien får av deg. Og da er det viktig å være personlig, åpen og ærlig. For hvem vil vell komme i en heilt motsatt familie på grunn av mikset informasjon?

  Kan du filme litt?
  Klart jeg kan! Har alt en liten JB film på lur. haha. 


  Hvordan er temperaturen i canada? Du går ganske mye i shorts. Kan det ikke bli veldig kaldt i canada?
  Seriøst, jeg visste INGENTING om Canada før jeg dro. Alt jeg visste var at det ville bli piss kaldt her nede. Så kofferten min var full av ullsokker, ullgensere, devold and you name it. Stor feil. STOR FEIL. Dro fra pisskalde Norge til Toronto der var det 30 grader og her stod jeg i Toronto med ullklær....................Det resulterte med at jeg måtte kjøpe meg masse sommerklær. Så fløy jeg videre til BC (der jeg bor) og det er faktisk Canadas varmeste plass som ligger på samme kyst som California. Her blir det sjeldent under minus, igjen. Her sitter jeg med ullsokker. Men ja, Canada generelt kaldt. Noen plasser er det til og med isbjørner og 40-50 minus. Ikke dra dit. Men i går snødde det for første gang så det kan bli litt sånn små kaldt!

  Elsker at du blogger mye<3
  Tusen takk for det, vamer ♥ 

  Hei, jeg selv har bodd i Canada 8 år av hele mitt liv og jeg er 15 forresten, akkurat nå bor jeg i Norge. Da jeg kom til Canada var det selvfølgelig vanskelig men du blir vandt til det til slutt. Sommer av 2013 skal jeg flytte tilbake til Toronto forresten, men denne gangen skal jeg alene og da skal jeg bo der til jeg er ferdig med utdanningen. Jeg selv er veldig glad for å ha fått denne muligheten, er ikke alle som har fått. Hverdag gleder jeg meg å komme til bloggen din å finne noe nytt om hvordan du har det og selveste Canada, Takk for at du deler året ditt med meg og andre :D
  For en herlig kommentar, tusen takk for den. Tusen takk for det er slike søte personer som deg der ute! Lykke til med å flytte tilbake til Canada, landet så fantastisk! Og Toronto? Din heldiggris. xoxo. 


  Hvorfor valgte du Canada?

  Jeg kan lage et innleget om det. For det er en LANG historie. Haha. 

 • ÅRETS FØRSTE SNØ!

  • 17.12.2012kl.17:05
  • (14)
  Canada begynner å føle mer som hjemme nå! Håper bare den varer helt til jul! 

  Er det snø hos deg?

 • 12.12.12 - KLIPPET HÅRET FOR KREFT

  • 16.12.2012kl.11:00
  • (7)


  Du vet den følelsen når man alltid har hatt lyst å gjøre noe, men aldri faktisk gjør noe med det? Den følelsen har jeg hele tiden. Jeg vil gjøre absolutt alt, men så enten glemmer jeg det eller finner en unnskyldning for å ikke gjennomføre det. Så 12.12.12 bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg lenge har tenkt å hatt lyst å gjøre men ikke tørt. Jeg klippet håret mitt for kreft, for at håret mitt skal kunne bli laget til en parikk til de som har mistet håret sitt under behandling.

  I det frisøren skal klippe håret mitt sier hun *So are you sure?* jeg lukket øynene og sa "Just do it" og vips var håret klippet og det hele gikk opp for meg at det var borte. Jeg kan ta hånden på hjerte og si dette var det jeg ville, men jeg har dager jeg savner det. Men så tenker jeg tilbake til de fine menneskene som vil ha mer nytte av håret mitt enn jeg. Mitt lille bidrag er ikke så alt for stort, men jeg gjør en forskjell. 

  Så hvordan liker dere mitt nye hår?

 • A HOLE IN YOUR BLOG

  • 16.12.2012kl.07:00
  • (0)


  Det som skjedde fredag var helt forferdelig. 20 små barn og 6voksne, det er jo helt forferdelig. Vi var samlet i kirken i går og vi alle var helt rystet av tragedien. Alle de små barna rundt oss som var så høylytte og lekte rundt i kirken. I det vi snakker om tragedien ser vi småbarns mødre tar opp ungene sine, kysser dem på hode og holder dem så hardt inntil seg som om de aldri ville latt dem gå. De visker inn i ørene til dem "mommy loves you". Jeg blir helt skjelven av tanken. Sender alle mine tanker til Connecticut.  

   

 • MY ROOM: CHRISTMAS LIGHTS

  • 05.12.2012kl.12:00
  • (13)


  Vertsmor kom inn på stuen og sa "Natalie, I have some christmas lights for you that you can hang up in your room if you wish. I choosen the color pink for you because you are more the girly one" Ååh, love her. Og se så fint resultatet ble!! Er kjempe fornøyd og jeg må si jeg gleder meg til å gå til sengs allerede. 

 • NÅ KAN JULEN BARE KOMME

  • 04.12.2012kl.18:43
  • (3)  Her var vi alt i gang å pakke ut eskene! Se de søte julestrømpene på peisen, stockings for første gang! wiii!!  Søster og kjæresten til broren min ♥

  Bror, søster og Jackie ♥

  Sara ordner til the christmas village!


  Hva syns dere?

   

 • KONSERTEN VAR FANTASTISK

  • 03.12.2012kl.05:10
  • (1)


  Paul McCartney konserten var fantastisk, jeg har ikke ord! Jeg er så fantastisk glad for at jeg fikk oppleve dette med familien min. Vi bodde midt i byen og bare få minutter unna stadioen. Utsikten var fantastisk og opplevelsen er og vil bli uforglemmelig. Føler meg virkelig som verdens heldigeste jente i hele verden. 

  Leiligheten vår som var midt i byen men den fineste utsikten!


  BC place i bakgrunnen!

  Min fantastiske vertsøster


  Han spilte 50% Beatles sanger, og han var fantastisk. Helt fantastisk. Han holdt på i hele tre timer, og ryktene sier at Bruce Springsteen skulle komme dit å varme opp for han, men flyet hans kom forseint. To bad, men likevel var konserten fantastisk. Kommer nok aldri til å se en like stor legende noen sinne!
 • hits html xmlns=/a