UTVEKSLING: "REDD FOR Å REISE FRA DE HJEMME" (Utveksling: Natalie i Canada 2012-2013)
Forside Add meg Om meg Kontakt Vær oppdatert Follow me

UTVEKSLING: "REDD FOR Å REISE FRA DE HJEMME"

"Jeg har så lyst å reise, men jeg er redd for å forlate hjemme. Familie osv, tenkt om det skjer noe med noen i familien? Jeg har opplevd mye i familien min og det har gått innpå meg.."

"Er det vondt å reise? Jeg har hatt en stor drøm om å reise siden jeg viste hva jeg kan oppleve her i verden, men jeg er redd for å dra fra alt!" 

Dette er så forskjell fra person til person men om dere vil høre min opplevelse med det hele så her er den. Jeg gledet meg som en liten unge til å reise. Dette var noe jeg hadde drømt om lenge og jeg fikk ofte spørsmålet "Gruer du deg til å ta farvel med venner og familie?" Og svaret mitt var enkelt, nei. Jeg gruet meg ikke, fordi det ville ikke bli tungt. Det var kun 1 år, og det ville gå fort. Den avskjeden vi skulle til å ta var ikke for alltid. Så nervøs var jeg ikke. Ikke i det hele tatt faktisk. Til øyeblikket jeg faktisk skal til å ta farvel. Det går opp for meg at jeg skulle ut å reise og det hele er som å få et stort slag i magen. For plutselig gjorde det kjempe vondt, jeg gråt så mye for det var vanskelig. Alle disse herlige menneskene som hadde vært der for meg hele livet til nå skulle jeg plutselig ta farvel med. Det var ikke farvel for alltid, men der og da føltes det akkurat sånn. Alle avskjedne jeg tok var helt forferdelig triste. Er dette en drøm så vil jeg så gjerne klare å overbevise deg at du burde ut å reise! Det er det beste valget jeg har valget å gjøre i livet mitt. Man lærer så sykt mye på dette året. Og jeg unner absolutt alle å få tatt seg et utvekslingsår, det er en helt fantastisk og unik opplevelse som en hver ikke skulle vært foruten. Og nå snakker jeg fra hjerte. Det er trist å høre at du har opplevd så mye i familien din, men det burde ikke stoppe deg for å ta det beste valget du noen gang kunne valgt å tatt så langt i livet. Jeg har nær familie som ikke er i sin beste tilstand og det som skremmer meg mest av alt er at noe skal skje i det jeg er borte. Jeg vil ikke engang tenke på det.. Men, det betyr ikke det det vil stoppe meg. For her er tingen, livet er så kjært og det kan skje noe når som helst, uansett hvor du befinner deg i verden. Men det kjære deg burde ikke stoppe deg fra å leve, leve de fine drømmene du har. Man må gripe øyeblikkene og ta vare på dem. Lage fine minner verdt å huske, er ikke det hva livet handler om? 


  • Signe
    18.09.2013 kl.22:40
    Utrolig gøy å lese bloggen din! :) Du skriver veldig bra, og mye av det er relevant samme hvor man har tenkt å dra på utveksling. Tusen takk!

    Og så tar du forresten fantastisk fine bilder! ;)