ANGÅENDE HJEMLENGSEL: JUL OG HELLIGDAGER (Utveksling: Natalie i Canada 2012-2013)
Forside Add meg Om meg Kontakt Vær oppdatert Follow me

ANGÅENDE HJEMLENGSEL: JUL OG HELLIGDAGERJeg har hørt av November/Desember er de harde månende. Dette er måndene det vil bli beintøft å være utevekslingstudent på andre siden av jordkloden, borte fra familie og venner. 

Snøen har alt kommet til Norge, men her vil den kanskje ikke komme i det hele tatt. (Bor på den varmeste delen av hele Canada) er vi heldige får vi snø i 2 uker. Å tenke seg en vinter uten snø er kjempe trist, men heldigvis skal vi til Kelowna og besøke familien der, og i Kelowna blir det ganske likt Norge. 

Jeg gruer meg egentlig ikke så veldig til julen, er bare så redd hjemlengsel vil komme tilbake. Disse to månende har har vært bein hardt for meg. Psykisk som har gått over til det fysiske. Å ha hjemlengsel er absolutt ikke noe å spøke med. Jeg håper bare ikke den kommer tilbake for fullt til jul...det ville bare vært kjempe trist...

Jeg kommer nok til å savne den gode julematen vi har, bestemors julebakst, julegrantre åpningen på Vestnes med skolekorpset som åpnet det hele og julenisser som gikk rundt å ga bort godteri og manadriner til alle. Å stå ute i kulden å se lysene tennes i hele byen med mine bestevenner ved siden av meg og en varm kakao eller gløgg i hånden. Invitere jentene over for å ha en dag ute i snøen. Kjøre ned bakken med kjelke og hyle for harde livet. Gå ut å lage snølykt menst pappa måker snø og mamma står i vinduet klar med varm grøt. Og så masse mer, ååh slike ting vil jeg nok savne. 

Men så sa vertsmor noe veldig klokt til meg:  Man har hele livet å feire samme julen med samme tradisjonene så er det 1 år med en annen kultur og en annen jul. Det får meg til å virkelig bare glede meg og nyte tiden her, for hun har så rett! Helligdager for meg er å være sammen med familien, og her har jeg en familie som jeg er så glad i. Det å samle alle til slike dager er bare helt fantastisk koselig. 

Jeg vet jeg har noen uleste meldinger på facebook, mobilen, bloggen og e-post men for å være ærlig med dere så er jeg bare så opptatt. En dag skal jeg sette av meg tid til å svare dere alle(prøve iallefall). Jeg setter virkelig pris på alle disse fine ordene og spørsmålene dere kommer med, men nå som det nermer seg jul er jeg bare så redd at hjemlengselen skal komme tilbake for fullt så jeg prøver å ha timeplanen min fullt opp for å ikke ha tid til å tenke på alt der hjemme. Og nå virker det strålende bra! Jeg kan bare ikke ha for mye tid for meg selv. 
  • 06.11.2012 kl.12:02
    Kjenner følelsen :) Det er forferdelig å ha hjemmelengsel, og høytider er somregel de værste. Jeg skal heldigvis hjem til familien min i år <3 Gleder meg til norsk jul, familiehygge og tradisjoner!
    06.11.2012 kl.13:00
    Du kan jo vise vertsfamilien hvordan DU pleier å feire julen. Vise dem hva det aller beste med din jul er, lage din favorittmat (hvertfall prøve, hehe) og kose deg bigtime med deres tradisjoner. Ikke tenk på alt det fine hjemme, tenk heller at det bare er for et år, så får du nyte julen hjemme EKSTRA mye neste år! :D