TERRY FOX (Utveksling: Natalie i Canada 2012-2013)
Forside Add meg Om meg Kontakt Vær oppdatert Follow me

TERRY FOXI dag er dagen her for Terry Fox run! Jeg hadde ingen aning hvem denne mannen var helt til jeg kom til Canada. Terry Fox var født i Canada og oppvokst i British Columbia, den regionen jeg bor i nå. Han var en friidrettsutøver og en kreftforskning aktivist. Han fikk kreft som resulterte at han i 1997 måtte amputere det ene benet sitt. Tre år senere så løp han det vi kaller "Marathon of Hope". Han løp hele løpet ut i en fotprotese. Kan dere tenke dere det? Han løp for å samle inn penger til kampen mot kreft.  

Hans oopprinnelige plan var å løpe fra Atlanterhavet til Stillehavet i Canada, men han måtte bryte løpet nær Thunder Bay etter at kreften hadde spredt seg til lungene. Da hadde han løpt 5373 km på 143 dager. Under og etter løpet fikk han status som en av Canadas største helter.

Selv om spredning av kreften til slutt tvang ham til å avslutte løpet etter 143 dager , 5373 kilometer (3339 km), og til slutt kostet ham livet, resulterte hans innsats varig, han fikk til å gjøre en forskjell! Den årlige Terry Fox Run, første gang arrangert i 1981, har vokst til å involvere millioner av deltakerne i over 60 land, og er nå verdens største en-dags fundraiser for kreftforskning, over C $ 500 millioner har blitt tjent inn i hans navn.

For en inspirasjon! Helt rart at ikke vi i Norge lærer om historieren fra Canada, for det der er virkelig en historie å få med seg. Helt utrolig. Broren hans var her for å snakke om lillebroren sin Terry, men jeg var dessverre borte den dagen, veldig synn den der! Skulle gjerne fått med meg det. For en helt.  
Se den syke distansen, og dette på 143 dager! Det er helt sinnsykt. Det er helt utrolig! Dere aner ikke hvor stort Canada er, det er nesten like stort som Europa! Se for dere dette: 
europe 10,180,000 sq km
canada 9,984,670 sq km
Så det er nesten like stort uansett, Canada er gigantisk. Jeg fløy fra Toronto til Vancouver med fly...FEM TIMER tok det! Med fly!!! Jeg kommer meg til Oslo på 45 minutter fra Molde liksom. Og han gikk dobbelt så langt! Han gikk tvers over hele Canada. Det er helt utrolig. Så i dag blir det å springe for kampen mot kreft! Skolen skal også være pyntet med post it lapper med mange navn til kjære som har vært pårørt av kreft, det vil bli litt av en sterk dag.

Jeg skal ta årbokbildene i morgen så nå skal fotoskillsene mine visest frem!  

  • 03.10.2012 kl.19:42
    Veldig sterkt skrevet, og veldig bra initiativ å løpe for kreft :')